Vintersæsonen 2020

Fra d. 12. april inviterer Kunstskolen Emilia til forårssæsonen, der både afvikles udendørs (de første to gange på Bethovenvej 5) og indendørs i Balletskolens lokaler på Den Røde Plads 4. 

 

Kunstskolen Emilia har ligesom andre gået gennem udfordringer og begrænsninger, der skyldtes COVID-19, som ramte os uventet. Krisen har lært os at tænke anderledes og finde nye veje, som vi ikke havde prøvet før.

Der var mange spørgsmål, der skulle overvejes: Hvordan kan man undervise kunst, baseret på genbrug og frie eksperimenter, når vi ikke er til stede fysisk? Hvordan kan man bevare nærvær og børnenes arbejdslyst, når det sociale er frataget?

Vi har grublet og grublet i vores lille kreative team og kom på en løsning.

Der skulle pakkes ca. 80 krea-pakker med forskellige genbrugsmaterialer fra Balletskolens Remida-Center, som børnene kunne afhente ved Mo2rikkens legeplads. Vi har pakket krea-pakker til børn i Holstebro, Mejrup, Tvis, Vinderup og Fyn.

 

 

Det var vildt, og vi har skabt nye relationer med børnene og deres familier.

Vores studio var også lidt specielt - kunstnerens værksted – fyldt med materialer, kunstprojekter og en livlig hund, som blev vores ”gæstelærer”, hvor han var omdrejningspunktet for forskellige konkurrenceaktiviteter. 

 

Vi var flere undervisere til stede til vores online timer for at tackle både de tekniske udfordringer med flere kameraer, børnenes opmærksomhed og den levende dialog om den skabende proces. Heldigvis havde vores hold den perfekte størrelse, som gjorde, at der var tid til at interagere med hvert enkelt barn.

Vores inspirationskilde var den kunst, som var tilgængelig udendørs –skulpturer i Holstebros gader. Kunstmuseets nye kunstformidler Katrine Sofie Jepsen har været vores virtuelle gæst med sin ekspertise om det berømte værk ”Kvinde på kærre” (Maren å æ wogn) af Alberto Giacometti.

 

 

Børnene har skabt sjove Maren-skulpturer fra genbrugsmaterialer, som vi håber på at kunne udstille til juni i forbindelse med en professionel udendørsforestilling ved navn ”Alberto”, hvori også medvirker dansere fra Balletskolen.

 

 

 

Som afslutning på sæsonen arrangerede vi 2 udendørs påskeworkshops ved Balletskolens hytte, hvor der var perfekt mulighed for at se hinanden efter den lange hjemmekarantæne.

Vi hyggede os med kreative aktiviteter i form af farvning af påskeæg, mulighed for lave pandekager over bålet, lege og ikke mindst nyde at være sammen.

 

@nodeName
@nodeName
@nodeName
@nodeName

 

 

 

 

 

HUSK at følge vores kreative hverdag på de sociale medier under navnet Kunstskolen Emilia😊